טארט גבינה וממרח השחר חצי חצי
לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
מכינים את הבסיס
מערבבים יחד את הביסקוויטים הטחונים והחמה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס ולדפנות. שומרים בינתיים בקירור.
מכינים את המלית
טורפים יחד את הגבינה ואבקת סוכר. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לבלילת הגבינה. מוציאים מהבלילה כמות של 100 גרם וטורפים היטב עם ממרח השחר. יוצקים את בלילה הגבינה על גבי הבסיס. מניחים תלוליות של קרם השחר על גבי בלילת הגבינה ובעזרת קיסם או שיפוד עץ, בתנועת 8 יוצרים מראה משויש. מעבירים לקירור ל – 4 שעות ורצוי ללילה שלם לפניי ההגשה. לפניי הגשה מעטרים בחצאי תותים.
**לקבלת מראה משויש במיוחד מומלץ לשמור בצד עוד 2-3 כפות מבלילת הגבינה הלבנה ולהניח בתלוליות על גבי הבלילה החומה. בעזרת קיסם/שיפוד יוצרים מראה משויש**
צילום ומתכון: חן שוקרון – מתוקים שלי
https://bit.ly/2KWJtbK
https://bit.ly/2KWJtbK
מצרכים:
לבסיס
200 גרם עוגיות/ביסקוויט שוקולד טחונים דק
120 גרם חמאה מומסת
למלית
1 גביע 225 גרם גבינת שמנת 25%
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
חצי כוס (150 גרם) ממרח השחר חצי-חצי (שני הצבעים מעורבבים יחד)
לעיטור (לא חובה)
חצאי תותים
200 גרם עוגיות/ביסקוויט שוקולד טחונים דק
120 גרם חמאה מומסת
למלית
1 גביע 225 גרם גבינת שמנת 25%
5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
חצי כוס (150 גרם) ממרח השחר חצי-חצי (שני הצבעים מעורבבים יחד)
לעיטור (לא חובה)
חצאי תותים