ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

הכמות מספיקה ל-3 שכבות פבלובה בגודל 22 ס"מ או 4 בגודל 18 או בכל גודל אחר שמעדיפים.

עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים
אופן הכנה:
– מכינים פבלובה: מניחים סיר שרוחבו כ-1/2 מרוחב קערת המיקסר על הגז וממלאים ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומורידים את האש לנמוכה.
– מניחים מעל הסיר עם המים את קערת המיקסר ובתוכה החלבונים והסוכר. טורפים במשך 3-5 דקות עד שהסוכר מתמוסס. חשוב לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. החלבונים מוכנים להקצפה כשנוגעים בתחתית הקערה ואין גרגירי סוכר.
– מעבירים את הקערה עם החבלונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. דקה לסיום מוסיפים גם תמצית וניל.
– מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם כל צנתר שאוהבים ומזלפים עיגולים ברוחב זהה ובגובה 2 ס"מ.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי. המרנג צריך להיות יבש מאוד בצדדים וקצת פחות באמצע. משאירים את עיגולי המרנג בתנור (כשהדלת פתוחה) עד שהם מתקררים.
– קרם גבינה ונוגט: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממרח הנוגט ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה.
– מרכיבים: מניחים עיגול פבלובה על צלחת הגשה ומעליה מזלפים מקרם הגבינה. יוצרים פסים של ממרח נוגט אגוזים ישירות על הקצפה בעזרת כפית ומפזרים חצאי דובדבנים או תותים. חוזרים על השלבים.
– מסיימים בדובדבנים שלמים או תותים ושומרים במקרר עד להגשה.
מתכון וצילום: רחלי קרוט

מצרכים:

מצרכים לשכבות פבלובה:
5 חלבונים
1 ו-1/2 כוסות סוכר
1 כפית קורנפלור
1 כפית תמצית וניל איכותית

לקרם גבינה ונוגט:
370 מ"ל (1 ו-1/2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר
3 כפות גדושות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

בנוסף:
1 סלסלה דובדבנים ללא חרצן או חצאי תותים או אוכמניות
3 כפות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה