ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

בראוניז שוקולד – גבינה וממרח חלב בציפוי פסיפלורה

תבנית 20X30

בראוניז שוקולד – גבינה וממרח חלב בציפוי פסיפלורה
אופן ההכנה:
-מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-ממיסים את השוקולד במיקרו כדקה , מוסיפים את החמאה וממשיכים עד ריכוך, מוציאים מהמיקרו, מערבבים היטב ומוסיפים את הקקאו.
-מוסיפים את הסוכר ומשאירים לצינון בחדר.
-טורפים ידנית את הביצים והוניל, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
-מערבבים הכל יחד ויוצקים לתבנית משומנת ומשטיחים.
-אופים כ-15 דקות ומוציאים מהתנור.
מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, ממרח חלב, משחת וניל, גרד לימון.
-מקציפים את הביצים עד שהתערובת תופחת ובהירה, כ-5 דקות.
-מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות ויוצקים על שכבת השוקולד.
-אופים 10 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 30 דקות.
-משאירים בתנור למשך חצי שעה.
-מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.


להכנת הציפוי:
מסננים את הפסיפלורה מהגרעינים (שומרים 2 כפות מהגרעינים בצד) ומערבבים עם הסוכר, מעבירים לקלחת ומחממים עד המסת הסוכר.
מערבבים בכלי את הקורנפלור עם המים, מסירים את הקלחת מהאש, מערבבים היטב ומחזירים לאש ללהבה נמוכה תוך עירבוב עד הסמכת התערובת.
מוסיפים את הגרעינים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים בטמפרטורת החדר.
יוצקים על העוגה המצוננת.
מתכון וצילום- חיה דר
https://bit.ly/2I6ldHG

מצרכים:

החומרים לבראוניז:
100 חמאה
100 גרם שוקולד מריר
כף קקאו
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1/4 כפית תמצית וניל
כוס קמח תופח מנופה

שכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
2 ביצים
4 כפות גדושות ממרח חלב "השחר העולה"
40 גרם (1/2 שקיק) אינסטנט פודינג וניל
תוכן של מקל וניל/ או 1/2 כפית תמצית וניל טהור
1/2 לימון מגורר

לזיגוג פסיפלורה:
תוכן של 5 פסיפלורות (כוס)
כף קורנפלור
20 מ"ל מים קרים
2 כפות סוכר
2 כפות גרעיני פסיפלורה