ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

אוזני המן שקדים במילוי ממרח השחר העולה

מרכיבים עבור כ-20 יח`


1. בתוך מערבל, שמים את כל הרכיבים לבצק, מערבבים במשך כ-3 דק' עד לקבלת תערובת בצק אחידה. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ושמים בקירור לחצי שעה לפחות.
2. מקמחים את דפי האפייה. מרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ''מ בין 2 דפי אפייה. קורצים עיגולים בקוטר של 6-7 ס''מ באמצעות קורצן או כוס.
3. מניחים כפית ממרח "השחר העולה" במרכז של כל עיגול. מקפלים לצורת משולש. מפזרים מעל מעט ברס אגוזים.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבלת צבע חום בהיר (כ-20 דקות).
5. מצננים ומגישים.
אוזני המן שקדים במילוי ממרח השחר העולה
מתכון מאת פאולין שובל

מצרכים:

לבצק פריך:
קמח לבן 260 גרם
שקדים טחונים 100 גרם
סוכר 200 גרם
חמאה 200 גרם
1 ביצה
1 חלמון
גרדה לימון אחד
קורט מלח
למילוי:
ממרח "השחר העולה"
לקישוט:
100 גרם ברס אגוזי לוז