מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין
ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס"מ
- אופן ההכנה
מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים. - מכינים את הבלילה:
מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
מגישים עם אבקת סוכר
מתכון - ליאורה קרן
צילום - בועז לביא
צילום - בועז לביא
מצרכים:
למאפינס:
1 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)
60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה (1/4 כוס)
180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)
200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)
50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה- (5 כפות)
לאגסים:
אגסים מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה
2 כוסות יין מתוק
1 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)
60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה (1/4 כוס)
180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)
200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)
50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה- (5 כפות)
לאגסים:
אגסים מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה
2 כוסות יין מתוק