ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

ל-20 מאפינס בקוטר 8 ס"מ

מאפינס נוגט אגוזים עם אגסים ביין

  1. אופן ההכנה
    מבשלים את רבעי האגסים בסיר בינוני עם היין.
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-5 דקות. מכבים ונותנים להתקרר עם הנוזל. מסננים.

  2. מכינים את הבלילה:
    מערבבים היטב בקערה: חמאה, סוכר ו-2 ביצים. מוסיפים תוך בחישה או הקצפה שמן, יוגורט וממרח נוגט אגוזים וכשמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים תוך בחישה את הקמח. מערבבים עד שכל הקמח נבלע.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    משמנים בספריי, תבניות שקעים למאפינס (קוטרו של כל שקע - 8 ס”מ). אפשר גם לשים בכל שקע עטרת נייר, לשמנה ואז לצקת מהתערובת לכל שקע עד ל-3/4 מגובה כל שקע. מכניסים לכל שקע רבע אגס כך שחלק ממנו יבלוט החוצה. אופים כ-25 עד 30 דקות או עד שהמאפה קפיצי למגע.
    מגישים עם אבקת סוכר

מתכון - ליאורה קרן
צילום - בועז לביא

מצרכים:

למאפינס:
1 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה רכה (6 כפות + 1 כפית)
60 מ”ל שמן תירס או שמן קנולה (1/4 כוס)
180 מ”ל יוגורט- (3/4 כוס יוגורט)
200 גרם קמח תופח (1 וחצי כוסות פחות 1 כפית)
50 גרם ממרח נוגט-אגוזים השחר העולה- (5 כפות)

לאגסים:
אגסים מוצקים, קלופים, מחולקים לאורך ל-4 רבעים, ללא הליבה
2 כוסות יין מתוק