טארט אגסים אישי וממרח השחר העולה
מרכיבים עבור 4 יח`:
1. חוצים את האגסים. באמצעות כף פריזיין (בצורת חצי-כדור) מסירים את הליבה עם הגרעינים.
2. מחממים את הכף פריזיין במים חמים. יוצרים כדורים קטנים ממרח השוקולד "השחר העולה" ומניחים אותם לתוך הגומות שיצרנו באגסים.
3. הופכים את אגסים ומניחים אותם על ריבועי הבצק. באמצעות סכין חותכים את עודפי הבצק בצורת אגס.
4. מורחים את הבצק בביצה. יוצרים חתכים קטנים על האגס באמצעות סכין ומפזרים מעל אבקת סוכר.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-15 דקות או עד להזהבה מלאה.
6. מגישים חם. כשחוצים את הטארט, מילוי השוקולד נוזל מתוך האגס.
מתכון מאת פאולין שובל
מצרכים:
2 אגסים גדולים ובשלים
4 ריבועי 10X10 בצק עלים
ממרח השחר העולה פרווה, מצונן במקפיא מראש
1 ביצה למריחה
50 גרם אבקת סוכר
4 ריבועי 10X10 בצק עלים
ממרח השחר העולה פרווה, מצונן במקפיא מראש
1 ביצה למריחה
50 גרם אבקת סוכר