עוגת שמרים קרנץ השחר
מצרכים:
1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.
2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף אחת על השנייה. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)
3. להתפיח בסביבות 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.
4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.
הערות:
מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.
צילום ומתכון: ניקי ב
מצרכים:
840 ג' קמח (6 כוסות)
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
כפית דבש
ביצה טרופה להברשה
מילוי:
ממרח השחר העולה
סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל
200 ג' חמאה רכה מאוד
2 חלמונים
2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
80 ג' סוכר (4 כפות)
כפית דבש
ביצה טרופה להברשה
מילוי:
ממרח השחר העולה
סירופ:
כוס סוכר
כוס מים
כפית תמצית וניל