כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים
חומרים ל20-25 יחידות
- כדורי השחר:
בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לכדורי השחר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה מינימום ועד 24 שעות. - ציפוי:
מחממים סיר עם מים מעל להבה ומעליו מניחים קערה ('בן מארי'). שמים בקערה שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ממרח נוגט אגוזים וממשיכים לערבב. - הרכבת המנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת מזלג טובלים את כדורי השחר בשוקולד הלבן המומס, מניחים בזהירות בתבנית ומקשטים בבוטנים מסוכרים. מעבירים ל-20 דקות צינון במקרר לפני הגשה (נשמר 4 ימים במקרר).
מתכון - מיכל אלחלל
צילום - דני לרנר
צילום - דני לרנר
מצרכים:
לכדורי השחר:
½2 כוסות (350 גרם) פרורי עוגיות
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 מכל ממרח השחר העולה (170 גרם)
1 כף קקאו השחר העולה
לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן
1 כף ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
לקישוט:
1/4 כוס פרורי בוטנים/שקדים/פקאנים מסוכרים
החליפו את פירורי העוגיות בפירורי עוגיות יין וקבלו מתכון כשר לפסח
½2 כוסות (350 גרם) פרורי עוגיות
60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 מכל ממרח השחר העולה (170 גרם)
1 כף קקאו השחר העולה
לציפוי:
150 גרם שוקולד לבן
1 כף ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
לקישוט:
1/4 כוס פרורי בוטנים/שקדים/פקאנים מסוכרים
החליפו את פירורי העוגיות בפירורי עוגיות יין וקבלו מתכון כשר לפסח