טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים
חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:
טארט קל מאוד להכנה עם מלית נהדרת, המבוססת על ממרח השחר אגוזים בתוספת ביצים ושמנת מתוקה.- מכינים את הקלתית:
מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים את הפירורים ומרפדים בהם תבנית טארט. מקפיאים 15 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות למשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד 5 דקות עד שהבצק בהיר ויבש.
מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות. - ממלאים ואופים שוב:
שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על הקלתית.
אופים כ-20 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לפני ההגשה.
מצרכים:
לקלתית:
245 גרם (13/4 כוסות) קמח
45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לקלתית:
2 מיכלים (700 גרם) השחר אגוזים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
4 כפות קלואה או ליקר שוקולד
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
245 גרם (13/4 כוסות) קמח
45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
לקלתית:
2 מיכלים (700 גרם) השחר אגוזים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
4 כפות קלואה או ליקר שוקולד
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
