ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

טארט במלית פאדג’ השחר אגוזים

חומרים לטארט בקוטר 28 ס"מ:

טארט במלית פאדג’ השחר אגוזיםטארט קל מאוד להכנה עם מלית נהדרת, המבוססת על ממרח השחר אגוזים בתוספת ביצים ושמנת מתוקה.

  1. מכינים את הקלתית:
    מעבדים קמח, קקאו, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים את הפירורים ומרפדים בהם תבנית טארט. מקפיאים 15 דקות.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מניחים על הבצק נייר אפייה ומפזרים עליו קטניות למשקולת. אופים 10 דקות, מסירים את הנייר והמשקולת ואופים עוד 5 דקות עד שהבצק בהיר ויבש.
    מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.

  2. ממלאים ואופים שוב:
    שמים את כל חומרי המלית בקערה ומערבבים היטב לתערובת אחידה. יוצקים על הקלתית.
    אופים כ-20 דקות עד שהמלית יציבה. מצננים לפני ההגשה.

מצרכים:

לקלתית:
245 גרם (13/4 כוסות) קמח
45 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה

לקלתית:
2 מיכלים (700 גרם) השחר אגוזים
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
4 כפות קלואה או ליקר שוקולד
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים