פנקייק השחר העולה
מצרכים ל-12 פנקייקים קטנים
מערבבים את כל המצרכים היבשים לתערובת אחידה.
מחממים מחבת נון סטיק על להבה בינונית.
טורפים את הממרח והביצים עד להתאחדות. מוסיפים את החלב והיוגורט/רוויון וטורפים את החומרים הרטובים היטב לבלילה אחידה.
מוסיפים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים. טורפים 15 שניות עד שמתקבלת בלילה אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי כדי שהפנקייקים יצאו עדינים. אם הבלילה מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב.
משמנים את המחבת במעט שמן או חמאה ויוצקים פנימה חצי מצקת מהבלילה, בצד אחד. יוצקים עוד שני פנקייקים כאלו ברחבי המחבת.
מטגנים על צד אחד בערך 2 דקות - עד שרואים שפני החלק התחתון שינו צבעם ומעט בועות עולות לפני השטח. הופכים בזהירות ומבשלים על הצד השני דקה נוספת - עד להזהבה.
מוציאים לצלחת (עליה עורמים את הפנקייקים המוכנים) וחוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
מגישים מיד עם רטבים שאוהבים ופירות טריים.
צילום סטילס: אפיק גבאי
מצרכים:
חומרים יבשים:
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חומרים רטובים:
כף גדושה (50 גרם) ממרח השחר העולה
2 ביצים גודל M
1/3 כוס+כף (95 מ"ל) רוויון או יוגורט נוזלי (כזה שקונים בבקבוק)
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
חצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
חומרים רטובים:
כף גדושה (50 גרם) ממרח השחר העולה
2 ביצים גודל M
1/3 כוס+כף (95 מ"ל) רוויון או יוגורט נוזלי (כזה שקונים בבקבוק)
רבע כוס (60 מ"ל) חלב