ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

טארט ממרח השחר מחמישה מרכיבים

מצרכים ל-4 מנות

קינוח מתוק וחגיגי
תבנית טארט נשלפת בקוטר


אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).

לתחתית:
טוחנים את הביסקוויטים או העוגיות במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט לתערובת אחידה.
מעבירים את הפירורים אל תבנית טארט, משטחים ומהדקים אותם כך שיכסו את התבנית והדפנות באחידות.
מעבירים להקפאה ל-10 דקות.

למלית:
טורפים את הממרח, הביצה והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
יוצקים את תערובת המילוי אל התבנית.
מעבירים בזהירות לתנור ואופים 22-24 דקות, עד שהמלית מתנפחת מאוד ומתייצבת והשוליים מזהיבים (חשוב להשגיח על התבנית בדקות האחרונות לאפייה).
מוציאים ונותנים לטארט להתקרר לחלוטין. בשלב זה המלית תצנח ותחזור לנפחה המקורי. מחלצים מהתבנית בזהירות ומגישים, ביחד עם פרי טרי או גלידת וניל. אפשר לפזר אבקת סוכר מעט.
טארט ממרח השחר מחמישה מרכיבים

צילום סטילס: אפיק גבאי

מצרכים:

לתחתית:
10 ביסקוויטים / עוגיות (60 גרם)
40 גרם חמאה מומסת

למלית:
2 כפות גדושות מאוד (100 גרם) ממרח השחר העולה
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה גודל M