ריבועי בצק סבלה נימוח עם ממרח השחר, ריבת תות ושטרויזל ממרח השחר קלאסי
חומרים לתבנית אפיה מרובעת 20 X 30 ס"מ:
- לבצק: במעבד מזון מעבדים לקרם חלק חלמונים, סוכר, מלח וחמאה.
- מוסיפים קמח ואגוזים ומעבדים בזריזות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- מקררים במקרר כשעה.
- מוציאים מהמקרר, מפרישים 1/4 כמות בצק ושומרים אותה במקרר.
- את שארית הבצק משטחים בתבנית משומנת בעזרת האצבעות לקלתית אחידה.
- למילוי:בעזרת סכין מריחה מורחים שכבה אחידה של ריבה וממרח השחר על פני הבצק. מפזרים שברי שוקולד.
- לפירורים: ל1/4 מכמות הבצק הקר מוסיפים קמח, אגוזים וסוכר ומפוררים בעדינות בקצות האצבעות לפירורים.
- מפזרים את הפירורים על פני התבנית ואופים בתנור חם ב180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים והעוגה מוכנה.
- מצננים לחלוטין, חותכים לריבועים - מלבנים ומגישים.
מצרכים:
לבצק:
1 כוס גדושה אגוזי פקאן או מלך
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ו- 3/4 כוסות קמח
למילוי:
1/2 כוס מרקחת תות (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס ממרח השחר קלאסי
1 כוס שברי שוקולד מריר
לפירורים:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 כפות סוכר
1 כוס גדושה אגוזי פקאן או מלך
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ו- 3/4 כוסות קמח
למילוי:
1/2 כוס מרקחת תות (ללא תוספת סוכר)
1/2 כוס ממרח השחר קלאסי
1 כוס שברי שוקולד מריר
לפירורים:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
2 כפות סוכר