עוגה בחושה בטעמי נוגט אגוזים ווניל עם ציפוי קרמל אגוזים נוגט אגוזים
רשימת חומרים לשתי תבניות אינגליש:
- בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר דמררה עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה.
- מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול מתמיד. מוסיפים וניל.
- מערבבים קמח עם סודה ומלח.
- מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת חמוצה, 1/4 כוס שמנת מתוקה וקמח.
- מחממים 1/3 כוס שמנת מתוקה ואבקת קפה נמס, מערבבים היטב עם ממרח הנוגט.
- מערבבים 1/3 מבלילת העוגה עם בלילת הנוגט.
- יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לתבניות משומנת מעל יוצקים את בלילת הנוגט ומעל שכבה לבנה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש.
- אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות או עד שעל קיסם שננעץ במרכז העוגה נשארים מעט פירורים לחים.
- בינתיים מבשלים חמאה וסוכר חום עד שנמס והופך לסירופ, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
- מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים מעל את הציפוי ומחזירים לתנור הפעם לקלייה בגריל עליון בלבד במשך כ-3 דקות.
מצרכים:
200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל משובחת/ מחית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס שמנת מתוקה לבישול
5 כפות ממרח נוגט אגוזים
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס
לציפוי:
4 כפות חמאה
4 כפות סוכר חום דחוס
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל משובחת/ מחית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס שמנת מתוקה לבישול
5 כפות ממרח נוגט אגוזים
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס
לציפוי:
4 כפות חמאה
4 כפות סוכר חום דחוס
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים