ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגה בחושה בטעמי נוגט אגוזים ווניל עם ציפוי קרמל אגוזים נוגט אגוזים

רשימת חומרים לשתי תבניות אינגליש:

עוגה בחושה בטעמי נוגט אגוזים ווניל עם ציפוי קרמל אגוזים נוגט אגוזים

  1. בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר דמררה עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה.

  2. מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול מתמיד. מוסיפים וניל.

  3. מערבבים קמח עם סודה ומלח.

  4. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת חמוצה, 1/4 כוס שמנת מתוקה וקמח.

  5. מחממים 1/3 כוס שמנת מתוקה ואבקת קפה נמס, מערבבים היטב עם ממרח הנוגט.

  6. מערבבים 1/3 מבלילת העוגה עם בלילת הנוגט.

  7. יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לתבניות משומנת מעל יוצקים את בלילת הנוגט ומעל שכבה לבנה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש.

  8. אופים בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות או עד שעל קיסם שננעץ במרכז העוגה נשארים מעט פירורים לחים.

  9. בינתיים מבשלים חמאה וסוכר חום עד שנמס והופך לסירופ, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.

  10. מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים מעל את הציפוי ומחזירים לתנור הפעם לקלייה בגריל עליון בלבד במשך כ-3 דקות.

מצרכים:

200 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר דמררה
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל משובחת/ מחית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כוס שמנת מתוקה לבישול
5 כפות ממרח נוגט אגוזים
1/3 כוס שמנת מתוקה
1 כפית אבקת קפה נמס

לציפוי:
4 כפות חמאה
4 כפות סוכר חום דחוס
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים