עוגת גבינה עם ממרח השחר העולה ותפוחים
תבנית עגולה ואטומה (לא תבנית קפיצית) בקוטר 22-24 ס"מ
- שמים בקערה את פרוסות התפוחים, הסוכר החום, הצימוקים והקינמון. מערבבים כדי שהסוכר יעטוף את התפוחים.
- משמנים את התבנית ב-40 גרם חמאה סביב הדפנות ובעיקר בתחתית.
- מוסיפים את התפוחים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים ומשחימים.
- מוציאים את התבנית מהתנור. מקטינים את חום התנור ל-170 מעלות. מסדרים מעט את התפוחים, כך שיכסו את כל התחתית.
- בקערה מערבבים היטב 4 חלמונים ו-7 כפות סוכר, מוסיפים גבינה, קורנפלור ותמצית וניל. מערבבים היטב.
- בקערה אחרת מקציפים 4 חלבונים עם כף סוכר לקצף יציב ומבריק. מוסיפים את תערובת החלמונים והגבינה אל הקצף ומערבבים בקלילות ובעדינות. כשתערובת הגבינה נבלעת היטב בקצף, מעבירים כ-1/3 מהכמות לקערה נפרדת. מוסיפים תוך עירבוב עדין את ממרח השחר העולה.
- יוצקים את תערובת הגבינה מעל התפוחים האפויים. מעל שכבת הגבינה הלבנה, יוצקים את תערובת הגבינה עם הממרח בצורה לא מסודרת.
- מכניסים הכל חזרה לתנור ואופים כ-25 דקות או עד שהתערובת תופחת, מזהיבה ומתייצבת. מכבים את התנור ומשאירים עוד כרבע שעה בתנור סגור וכבוי, אך לא יותר, כי התפוחים יידבקו לתחתית התבנית.
- מכסים את התבנית בצלחת והופכים בזהירות את המאפה. אם התפוחים נדבקים מעט, ניתן להוסיפם לשכבת התפוחים.
את העוגה ניתן להגיש קרה או חמימה.
מצרכים:
לשכבת התפוחים:
8 תפוחי גרנד או סמיט קלופים
ופרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד
1 כוס סוכר חום
1 כף צימוקים
1/4 כפית קינמון
40 גרם חמאה
לשכבת הגבינה:
מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% + 1 כף גבינה
4 ביצים מופרדות
2 כפות קורנפלור
8 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל משובח
2 כפות ממרח השחר העולה
לרוטב הממרח השחר העולה:
4 כפות ממרח השחר העולה
6 כפות שמנת חמוצה
2 כפות סיידר תפוחים
8 תפוחי גרנד או סמיט קלופים
ופרוסים לפרוסות לא דקות במיוחד
1 כוס סוכר חום
1 כף צימוקים
1/4 כפית קינמון
40 גרם חמאה
לשכבת הגבינה:
מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9% + 1 כף גבינה
4 ביצים מופרדות
2 כפות קורנפלור
8 כפות סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל משובח
2 כפות ממרח השחר העולה
לרוטב הממרח השחר העולה:
4 כפות ממרח השחר העולה
6 כפות שמנת חמוצה
2 כפות סיידר תפוחים