קראנץ ממולא בממרח השחר העולה
חומרים לשתי רולדות:
- מכינים את הבצק ומתפיחים:
מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה. - מכינים את הבצק ומתפיחים:
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ.
מורחים על כל עלה חצי מיכל של הממרח ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-180 מעלות. - מברישים ואופים:
מברישים את העוגות בזהירות בחלמון.
אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.
עוגת השמרים הכי פופולרית ממולאת בממרח שאינו עובר שום עיבוד. במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם.
מצרכים:
לבצק:
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קובייה)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
2 מיכלים (700 גרם) ממרח השחר אגוזים (או רגיל)
להברשה:
1 חלמון ביצה בלול במעט מים
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קובייה)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
למלית:
2 מיכלים (700 גרם) ממרח השחר אגוזים (או רגיל)
להברשה:
1 חלמון ביצה בלול במעט מים