ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

קראנץ ממולא בממרח השחר העולה

חומרים לשתי רולדות:

קראנץ ממולא בממרח השחר העולה

    עוגת השמרים הכי פופולרית ממולאת בממרח שאינו עובר שום עיבוד. במהלך האפייה הוא מתחמם ונמס, וכאשר פורסים את העוגה נוטף ממנה שוקולד חם.
  1. מכינים את הבצק ומתפיחים:
    מערבבים קמח ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד שנוצר בצק רך וחלק. מכסים ומתפיחים במקרר למשך הלילה.

  2. מכינים את הבצק ומתפיחים:
    מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 1/2 ס”מ ובגודל 25×35 ס”מ.
    מורחים על כל עלה חצי מיכל של הממרח ומגלגלים לרולדה. כורכים כל 2 רולדות לצורת בורג ומעבירים לתבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
    מתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  3. מברישים ואופים:
    מברישים את העוגות בזהירות בחלמון.
    אופים כ-30 דקות עד שהעוגות מזהיבות יפה.

מצרכים:

לבצק:
500 גרם (31/2 כוסות + כף) קמח
25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או קובייה)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
120 מ”ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח

למלית:
2 מיכלים (700 גרם) ממרח השחר אגוזים (או רגיל)

להברשה:
1 חלמון ביצה בלול במעט מים