עוגת שיש בחושה
ל־1 תבנית אינגליש קייק
- מערבבים את היוגורט, הביצים, הסוכר ותמצית הוניל למרקם אחיד. מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
- מעבירים חצי מהעיסה לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את ממרח השחר העולה ומערבבים עד לקבלת עיסה בצבע שוקולד.
- יוצקים את העיסה הבהירה לתבנית המשומנת ויוצקים עליה, בעדינות, את העיסה השוקולדית. מעבירים סכין מצד לצד, כך שתתקבל דוגמת שיש. אופים כ־50 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
מצרכים:
2 גביעים (400 גרם) יוגורט 3%
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 קופסה ממרח השחר העולה, או ממרח אגוזים השחר העולה (250 גרם)
3 ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל משובחת
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/2 קופסה ממרח השחר העולה, או ממרח אגוזים השחר העולה (250 גרם)