עוגת שוקולד עם קרם פטיסייר ושכבת קראנץ’ השחר העולה
🧁 לעוגת השוקולד (2 ביצים) - 🥣 אופן ההכנה:
מחממים תנור ל־170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, וניל וחלב עד שהתערובת חלקה.
מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים קלות.
אופים 25–30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
מצננים מעט לפני המזיגה של הקרם.
🍮 קרם פטיסייר "השחר העולה" - 🥣 אופן ההכנה:
בקערה טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור עד תערובת חלקה.
מחממים חלב עם וניל עד סף רתיחה.
יוצקים שליש מהחלב החם אל תערובת החלמונים תוך ערבוב, ואז מחזירים הכול לסיר.
מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד עד שמסמיך לקרם.
מסירים מהאש, מוסיפים ממרח השחר ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
🍫 שכבת קראנץ’ מפצפוצי אורז - 🥣 אופן ההכנה:
ממיסים את ממרח השחר והשוקולד (אם משתמשים) בפולסים קצרים במיקרו או על בן מארי.
מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שהם מצופים לגמרי.
🧩 הרכבת העוגה:
לאחר שהעוגה נאפתה – מצננים מעט.
יוצקים עליה את הפטיסייר החם, מיישרים יפה ומעבירים לקירור של לפחות שעה.
לאחר שהקרם התייצב, מורחים מעל את שכבת הקראנץ’ ומיישרים.
מקררים שעתיים נוספות לפני הגשה.
קאי מיליכוב
מצרכים:
🧁 לעוגת השוקולד
2 ביצים L
165 גרם (¾ כוס) סוכר
120 מ"ל (½ כוס) שמן
160 מ"ל (⅔ כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
40 מ"ל (2 כפות + כפית) מים
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
50 גרם (⅓ כוס) אבקת קקאו
140 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
כפית אחת אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
🍮 לקרם פטיסייר "השחר העולה"
4 חלמונים (הצהובים בלבד)
400 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (⅓ כוס + כף)
30 גרם קורנפלור (3 כפות מלאות)
4 כפות ממרח "השחר העולה"
כפית תמצית וניל
🍫 לשכבת קראנץ’ מפצפוצי אורז
¾ כוס פצפוצי אורז (Rice Krispies או דומים)
3 כפות ממרח "השחר העולה"
50 גרם שוקולד מריר (אופציונלי, לחיזוק המרקם)
2 ביצים L
165 גרם (¾ כוס) סוכר
120 מ"ל (½ כוס) שמן
160 מ"ל (⅔ כוס) חלב (או מים לגרסה פרווה)
40 מ"ל (2 כפות + כפית) מים
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
50 גרם (⅓ כוס) אבקת קקאו
140 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח
כפית אחת אבקת אפייה
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
🍮 לקרם פטיסייר "השחר העולה"
4 חלמונים (הצהובים בלבד)
400 מ"ל חלב
80 גרם סוכר (⅓ כוס + כף)
30 גרם קורנפלור (3 כפות מלאות)
4 כפות ממרח "השחר העולה"
כפית תמצית וניל
🍫 לשכבת קראנץ’ מפצפוצי אורז
¾ כוס פצפוצי אורז (Rice Krispies או דומים)
3 כפות ממרח "השחר העולה"
50 גרם שוקולד מריר (אופציונלי, לחיזוק המרקם)
