ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

סנבון השחר העולה

הגרסה הישראלית לסינבון - עם בצק קקאו רך, ממרח השחר וציפוי קרמי מושלם 😍


🥣 אופן ההכנה:
בקערת מיקסר (או ביד) מערבבים קמח, קקאו, סוכר ושמרים.
מוסיפים חלב פושר, ביצה, חמאה, וניל ומלח, ולשים 8-10 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

כשהבצק תפוח, מוציאים ממנו את האוויר ומרדדים למלבן בעובי של כחצי ס"מ.
מורחים שכבה נדיבה של ממרח השחר העולה, ואם רוצים - מפזרים שוקולד צ'יפס מריר.
מגלגלים לרול הדוק וחותכים לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ.

מסדרים את הרולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים קטנים ביניהם.
מכסים ומתפיחים שוב כ- 30 - 40 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפים תפוחים ומוזהיבים.
קאי מיליכוב

מצרכים:

🧈 לבצק:
3 כוסות קמח (420 גרם)
2 כפות קקאו איכותי
1/3 כוס סוכר
25 גרם שמרים טריים (או כף יבשים)
3/4 כוס חלב פושר
1 ביצה
60 גרם חמאה רכה
קורט מלח
כפית תמצית וניל

🍫 למילוי:
5–6 כפות ממרח השחר העולה
אפשר להוסיף גם שוקולד צ׳יפס מריר

🧁 לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה או נעם)
2 כפות ממרח השחר
3 כפות אבקת סוכר
2 כפות חלב או שמנת מתוקה
קמצוץ מלח