ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת גבינה באסקית השחר מצופה בקצפת

עוגת סופ"ש חלומית! והכי פשוטה בעולם (הכל בקערה ולתנור) בקוטר 20

עוגת גבינה באסקית השחר מצופה בקצפת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מערבבים את גבינת השמנת עם ממרח השחר וסוכר.
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים.
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים לאיחוד.
מרפדים תבנית ג'חנון ב-2 ניירות אפייה.
שופכים פנימה את הבלילה.
מכניסים לתנור ל-40 דקות.
העוגה מוכנה כשהיא שחומה על גבול שרופה למעלה וממש רוטטת כאילו היא לא מוכנה, אבל היא מתייצבת בקירור.
מצננים לגמרי במקרר לפחות 4 שעות.
היא מושלמת כמו שהיא אבל אפשר לשדרג עם קצפת.

מכינים קצפת מ-350 מ"ל שמנת מתוקה, 2 כפות פודינג וניל וכפית תמצית / מחית וניל. מקציפים הכל יחד לקרם יציב.
מצפים את העוגה.
מגרדים עם קולפן שוקולד חלב / מריר לקישוט תלתלי שוקולד.

פורסים ונהנים מביס מושלם!
תהנו.
מתכון: שירן מתיתיהו

מצרכים:

800 גרם גבינת שמנת רצוי 30%
אבל אפשר גם גבינת שמנת רזה.
חצי מיכל ממרח השחר (250 גרם)
כוס סוכר לבן (200 גרם)
6 ביצים L
400 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות קורנפלור (40 גרם)