ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

פחזניות השחר


אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל- 200 מעלות.
- מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח ומחממים על אש בינונית עד שהחמאה נמסה.
- מיד לאחר שהחמאה נמסה, מכבים את האש, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים במהירות עם כף עץ עד שהקמח הופך לבצק שנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את הבצק לקערה, ממתינים כחצי דקה ומערבבים עם מיקסר ידני במשך כדקה עד שמתקבל בצק חלק (בינתיים הבצק מעט מתקרר לפני שמוסיפים את הביצים).
- מוסיפים ביצה אחת ומערבבים במהירות (כדי שלא תתבשל מהחום של הבצק). רק במידה שהעיסה עדיין מעט מוצקה- מוסיפים מיד את הביצה השנייה ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. בכל מקרה אחר- יש להסתפק בביצה אחת בלבד. העיסה לא צריכה להיות דלילה מידי ולא מוצקה מידי - רמת מוצקות דומה לחומוס למריחה.
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ויוצקים פחזניות קטנות. ניתן לעשות זאת באמצעות שקית זילוף ולהשתמש בצנתר בעל פיה רחבה בלחיצה אחת, כף לגלידה או 2 כפיות (הפחזניות אמורות לצאת קטנות, הן תופחות במהלך באפייה).
- מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד שהפחזניות מזהיבות. לאחר מכן, מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר בחוץ.

הכנת המילוי:
מקציפים במיקסר שמנת להקצפה, חלב ופודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
- לאחר שהפחזניות התקררו, חותכים אותן באמצע בעזרת סכין. מורחים ממרח השחר וממלאים בקרם.
- מפזרים אבקת סוכר לקישוט.
מאת: אפרת סיאצ'י

מצרכים:

רכיבים
צנתר ושקית זילוף
50 גרם חמאה (לפרווה - מרגרינה/מחמאה)
חצי כוס (120 מ"ל) מים
1 כפית סוכר
קורט מלח
3/4 כוס (110 ג') קמח לבן
2 ביצים (בגודל M) בטמפ' החדר

מצרכים למילוי:
מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה (לפרווה- קצפת צמחית)
רבע כוס חלב רגיל (לפרווה- 4 כפות מים קרים)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
ממרח השחר העולה

לקישוט: אבקת סוכר