ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

אוזני המן במילוי השחר


אופן ההכנה
-מערבבים היטב בקערה את הקמח עם אבקת האפיה. מוסיפים סוכר, חמאה וחלמון ביצה ומערבבים. לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך).
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק (במידה וקשה לעבוד עם הבצק, יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר למשך 20 דקות ורק אז לרדד).
-קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס רחבה (קוטר 8-9 ס”מ). בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
-סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה).
-מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 18-20 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
-מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.
*מי שרוצה – אפשר להמיס שוקולד מריר ושוקולד לבן ולזלף פסים דקים מעל אוזני המן.
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

רכיבים
1 כוס (140 ג') קמח לבן
רבע כפית אבקת אפיה
רבע כוס אבקת סוכר או סוכר לבן
60 גרם חמאה/ נטורינה רכה בטמפ' החדר
חלמון צהוב של ביצה
למילוי: ממרח השחר העולה (חלבי או פרווה)
לקישוט: אבקת סוכר