ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

לחמניות בריוש עם שוקולד וקרמבל אגוזים

לחמניות בריוש עם שוקולד וקרמבל אגוזים
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר עם וו לישה מעבירים את מרכיבי הבצק את המלח בתחתית, מעליו קמח, שמרים, סוכר, ביצים וחלב. מתחילים ללוש את הבצק כמה דקות עד שמתגבש בצק. מיד שמתחיל להתגבש הבצק ומוסיפים את החמאה. להמשיך ללוש כ10 דקות על מהירות נמוכה אם צריך להוסיף מעט חלב לפי הצורך ובהדרגה. צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מהקערה ונשאר דביק בתחתית.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו מכסים במגבת או ניילון נצמד. אפשר גם להתפיח לילה במקרר.

הכנת הקראמל:
בתוך מעבד מזון מניחים את כל המרכיבים למעט האגוזי לוז ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.

הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לחלקים שווים, 80 גרם כל אחד.
יש ליצור כדור מכל חלק, ולהניח את הכדורים על תבנית האפייה.
מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה שוב 30 דקות.
לאחר ההתפחה הקצרה, בעזרת כוס יוצרים גומחה במרכז הכדור (ראו בסרטון).
ממלאים בכף ממרח שוקולד, מברישים בביצה טרופה מסביב ומפזרים מעל הכל קראמבל בנדיבות.

ללא התפחה חוזרת, מכניסים את המאפים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות או עד הזהבה.
אם רוצים, לא חובה. אפשר להבריש בסירופ סוכר
הכנת הסירופ: מבשלים את הסוכר והמים 10 דקות על להבה בינונית.

הערות ותחליפים:
חשוב להבריש בביצה - זה מה שהופך את המאפים לרכים.
לקראמבל אפשר להוסיף במקום אגוזי לוז, שקדים, בוטנים, מקדמיה וכד'.
לא חובה להבריש בסירופ
מאת: רון יוחננוב

מצרכים:

לבצק:
500 גרם קמח לבן
קורט מלח
כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים.
80 גרם סוכר (4 כפות)
2 ביצים
250 מ"ל חלב (כוס מידה) / מים לפרווה
100 גרם חמאה / נטורינה לפרווה קרה, חתוכה לקוביות

למילוי:
ממרח אגוזי לוז עם קקאו של השחר


להברשה:
ביצה טרופה עם קורט מלח


לקראמבל:
חצי כוס קמח לבן רגיל (אפשר גם קמח כוסמין או שיבולת שועל)
50 גרם (3 כפות) סוכר לבן רגיל
50 גרם חמאה קרה / נטורינה לפרווה
קורט מלח
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס


סירופ סוכר (לא חובה)
כוס מים
כוס סוכר