ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת שמרים פרווה

עוגת שמרים פרווה עם מילוי מפנק והכי טעים שיש וסירופ סוכר מעל שעושה אותה עסיסית במיוחד


אופן ההכנה
- מניחים בקערת המיקסר (וו לישה): קמח, שמרים, סוכר ומערבבים.
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מים, שמן ומערבים כדקה. מוסיפים קמצוץ מלח ולשים את התערובת במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- יוצרים מהבצק כדור ומכסים את הקערה במגבת. מתפיחים בטמפ' החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ.
- על כל בצק מורחים 4 כפות גדושות ממרח ומשטחים באופן אחיד.
- מגלגלים את הבצק לרולדה ובעזרת סכין ארוכה חוצים את הרולדה לאורכה לקבלת שתי רצועות שוות וארוכות (המילוי נחשף). מפתלים את שתי הרצועות יחד לצורה של צמה ומהדקים בקצוות. חוזרים על אותה פעולה עם מחצית הבצק שנותר ומניחים כל רולדה בתבנית אינגליש קייק משומנת.
- מחממים תנור ל-175 מעלות (בינתיים אין בעיה שהרולדות ימתינו בחוץ).
- מברישים את הרולדות בביצה טרופה ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שהעוגות משחימות.
- מחממים בסיר קטן חצי כוס מים + רבע כוס סוכר. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומבשלים במשך 2 דקות עד שכל הסוכר נמס. מסירים מהאש ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- כשהעוגות מוכנות מברישים אותן בנדיבות בסירופ, מצננים מעט ומגישים.

מתכון וצילום: אפרת סיאצ'י "מתכונים ב10 דקות"

מצרכים:

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה שמרים יבשים (12 גרם) או חצי שקית שמרים טריים בגרגירים (25 גרם)
רבע כוס (50 ג') סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים-חמימים
שליש כוס (80 מ"ל) שמן
קמצוץ מלח

לציפוי: ביצה טרופה
למילוי: ממרח אגוזי לוז עם קקאו של השחר העולה (פרווה)
סירופ: שליש כוס מים + 3 כפות סוכר