מגה רוגלך השחר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.
בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים, סוכר , מחברים וו לישה ומערבבים מעט. מוסיפים ביצה, חלב, חמאה, וניל וממשיכים ללוש במשך 7-10 דקות לקראת הסוף מוסיפים את המלח, לשים עד בצק אחיד וחלק ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.
לאחר שהבצק תפח מוציאים מהקערה אל משטח עבודה מקומח היטב.
מרדדים למלבן, מורחים ממחר השחר על כל שטח המלבן ומקפלים לחצי, אחד על השני.
מקמחים היטב ומרדדים למלבן ענק, מורחים שכבה נוספת של ממרח השחר, לא חובה.
בעזרת גלגלת או סכין חותכים למשולש בגודל 30*50, מתחילים לגלגל מהחלק הרחב לרוגלך ענק.
את הרוגלך מעבירים בזהירות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
לאחר מכן מברישים בביצה ומכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד הזהבה מלאה.
בינתיים מכינים מי סוכר- בקלחת מביאים לרתיחה סוכר ומים.
מוציאים את הרוגלך מאפייה ומברישים במי סוכר, ניתן לאחר מכן גם לפדר אבקת סוכר
מתכון וצילום: עדיקוש
מצרכים:
לבצק שמרים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים / כף שמרים יבשים
70 גרם סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (240 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל
ביצה להברשה
למלית:
500 גרם ממרח "השחר"
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים / כף שמרים יבשים
70 גרם סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (240 מ"ל)
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל
ביצה להברשה
למלית:
500 גרם ממרח "השחר"
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר