ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת בישקוטים ב-10 דקות

תבנית מלבנית בגודל 30X20


אופן ההכנה:
- מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה (מומלץ להכניס את מיכלי השמנת למקפיא למשך 10 דקות לפני ההקצפה). שומרים במקרר.
– מערבבים בצלחת עמוקה: כפית גדושה אבקת נס קפה, כפית גדושה סוכר, חצי כוס מים חמים ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים חלב ומערבבים.
– טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה ומהירה) ומסדרים שכבה בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטחים בצורה אחידה. מעל הקרם מזלפים ממרח השחר העולה.
- טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל השוקולד. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים, משטחים ומזלפים פסים של ממרח שוקולד. בעזרת קיסם יוצרים דוגמאות.
– עוטפים בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (עדיף להכין יום לפני).
מתכון וצילום: אפרת סיאצ'י מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

300 גרם בישקוטים

לקרם גבינה/קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (100 ג') סוכר
שליש כוס (80 מ"ל) חלב קר

קפה לטבילת הבישקוטים:
כפית גדושה אבקת נס קפה
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב

למילוי:
ממרח שוקולד השחר