עוגיות אמסטרדם
מצרכים ל- 40 עוגיות
אופן ההכנה:
תחילה נכין את הפרלינים - ממלאים את הממרח הרצוי בשק זילוף ומזלפים עיגולים בצורת פרלין על משטח חלק ומכניסים למקפיא לשעה
ככל שהפרלין יותר גדול, העוגייה תהיה יותר מושחת
מדליקים תנור ל 180 מעלות
בקערה 1 מערבבים לפי הסדר:
קמח
אבקת אפיה
סודה לשתייה
מלח
קקאו
בקערה 2 :
חמאה מומסת
סוכר חום
סוכר לבן
מוסיפים את הביצים כל פעם אחת ונערבב
עד לקבלת תערובת אחידה.
שופכים את תערובת החמאה לתערובת הקמח ומערבבים.
מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים שוב.
לוקחים כדור מהבלילה, מכניסים לתוכו פרלין השחר ועוטפים את הפרלין לצורת כדור.
בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מניחים את הכדורים באופן מרווח מכיוון שהעוגיות מתפרסות במהלך האפיה.
אופים כ -8 דקות עד שהעוגיות מקבלות צורה (לא מעבר)
מצננים באופן מלא כי הן מאוד רכות.
מפדרים באבקת סוכר
ובתיאבון :)
טיפ
מאחר והבצק מאוד רך, רצוי לעבוד עם כפפות.
מתכון וצילום: ענבל פוליאק
מצרכים:
200 גרם קמח
3/4 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
50 גרם קקאו
200 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
60 גרם פצפוצי שוקולד
לפרלינים - ממרח חלב השחר העולה או ממרח רגיל
או - ממרח חצי חצי שחור לבן
3/4 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית אבקת אפיה
כפית שטוחה מלח
50 גרם קקאו
200 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
2 ביצים בגודל L
60 גרם פצפוצי שוקולד
לפרלינים - ממרח חלב השחר העולה או ממרח רגיל
או - ממרח חצי חצי שחור לבן