ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

בקלאווה פיסטוק והשחר העולה


אופן ההכנה:
1. פורסים עלה פילו, משמנים היטב מניחים מעל עלה נוסף ומשמנים בשנית.
2. מניחים בקצה העלה פילו שיפוד ומקפלים את הפילו מעליו
3. מורחים ממרח השחר העולה ופיסטוק בנדיבות על עלה הפילו.
4. מגלגלים את עלה הפילו בזהירות, שולפים את השיפוד ומקווצ'צ'ים את הגליל שנוצר
5. חוזרים על הפעולה עם יתר על הפילו ומעבירים לתבנית משומנת
6. מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות. לאחר האפייה יוצקים סירופ סוכר

מצרכים:

שיפוד גדול
עלי פילו
150 גרם חמאה מומסת
1 חבילה של ממרח השחר העולה
300 גרם פיסטוק טחון
לציפוי : סירופ סוכר העשוי מיחס של 1:1 סוכר ומים מבושלים יחד