עוגיות מרנג וממרח השחר העולה
חומרים לכ-30 עוגיות
- אופן ההכנה
עוגיות מרנג: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים חצי מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה. מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר. מחממים את התנור לחום של 100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. - מילוי:
בסיר בינוני מחממים יחד את ממרח השחר העולה והשמנת תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
הרכבת המנה: מערבבים היטב את תערובת המרנג ובעזרת כף יוצרים מעל המרנג פסים מבלילת השחר והשמנת. בעזרת כף נוספת יוצקים מתערובת המרנג אל התבנית. כשנעלמים פסי ממרח השחר העולה יוצקים שוב מעל המרנג פסי ממשיכים באותו האופן עד לסיום תערובת המרנג.
מעבירים לתנור ואופים במשך שעתיים וחצי או עד שהעוגיות יבשות לגמרי.
מצרכים:
4 חלבונים
¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
1/2 מכל ממרח השחר העולה (250 גרם)
1/4 מיכל שמנת לבישול
¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
גרידה מלימון אחד
1/2 מכל ממרח השחר העולה (250 גרם)
1/4 מיכל שמנת לבישול