ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת מצות מבולגנת


ההכנה :
1. מחממים יחד בקערה חמאה, שמנת וקקאו. מוסיפים ממרח השחר העולה ומערבבים.
2. מוסיפים לקערה את המצות המפוררות והפקאנים, מערבבים ומעבירים לתבנית מלבנית.
3. משטחים את התערובת לגובה אחיד בתבנית ומעברים לצינון במקרר
4. ממיסים יחד את חומרי הציפוי ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק. מוזגים את הרוטב על העוגה, מעבירים לצינון של שעה לפחות לפני ההגשה

מצרכים:

10 מצות מפוררות
3 כפות קקאו
כף קפה נמס מגורען
1/2 כוס חלב חם
150 גרם חמאה מומסת
1 חבילה של ממרח השחר העולה
100 גרם פקאן מסוכר גרוס

לציפוי:
100 מ"ל שמנת להקצפה
150 גרם ממרח השחר העולה

לקישוט : שערות חלווה