עוגת בננה
אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את מרכיבי העוגה מלבד ממרח השחר העולה
2. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומניחים חצי מבלילת העוגה בתבנית
3. מזלפים שני פסים של ממרח השחר העולה על פני הבלילה, ומכסים בעזרת יתרת הבלילה
4. מניחים מעל פני הבלילה את הבננה הפרוסה לאורכה
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות
מצרכים:
4 בננות מרוסקות
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים לבן
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח שקדים
2+1/4 כוסות קמח תופח
1 כפית וניל
150 גרם ממרח השחר העולה בשקית זילוף
לקישוט:
בננה פרוסה לאורכה
100 גרם חמאה רכה
3 ביצים לבן
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קמח שקדים
2+1/4 כוסות קמח תופח
1 כפית וניל
150 גרם ממרח השחר העולה בשקית זילוף
לקישוט:
בננה פרוסה לאורכה