ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

פרצל ממולא ממרח

מצרכים ל8-10 יחידות


אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר.
מערבבים ומוסיפים תוך כדי לישה את החלב, הביצה, המלח, הווניל והחמאה.
לשים לבצק אחיד ומעבירים להתפחה בקערה מכוסה ל- 5 שעות במקרר, או לשעה בטמפרטורת החדר.
מחלקים את הבצק לאחר ההתפחה ל 8-10 כדורים .
מרדדים כל כדור לצורת אליפסה דקה
מורחים לאורכה של כל אליפסה ממרח השחר סוכר וקנמון.
מגלגלים לרולדה דקה ככל הפשר ומגלגלים לצורת פרצל.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
מברישים בביצה טרופה עם חלב ומתפיחים כ- 25 דקות.
מפזרים סוכר גבישי וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 25 דקות
לאחר האפייה בעודם חמים מברישים במייפל מהול במים ביחס של 2:1

מצרכים:

מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כוס חלב פושר
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 ביצה

למלית השחר:
ממרח השחר
1/2 כוס שקדים טחונים

להברשה:
ביצה טרופה עם כף חלב
סוכר גבישי לקישוט , קינמון
לציפוי לאחר האפייה: סירופ מייפל מהול במים ביחס של 2:1