ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת מוס השחר


אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת.
מוסיפים את החלב ומקציפים.
מוסיפים קמח תופח וקקאו ומערבבים עד לאיחוד.
משטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 25 דקות ומצננים.
מקציפים שמנת עם פודינג שוקולד לקרם רך, מוסיפים גבינת שמנת ומקציפים.
ממיסים את הג'לטין 25 שניות במיקרוגל, מוסיפים את ממרח השחר והג'לטין
מקציפים לקרם ומוזגים על העוגה.
מכניסים לקירור של שעתיים.
ממיסים בפולסים 100 גרם שוקולד לבן עם 50 מ"ל שמנת .
ממיסים את שאר השמנת עם השוקולד המריר
מוזגים את גנאש השוקולד המריר על העוגה.
מנקדים את העוגה עם השוקולד הלבן, ניתן לשחק עם קיסם בין הצבעים ליצירת מראה משוייש.
מכניסים לקירור.

מצרכים:

תבנית קוטר 24
מצרכים לתחתית:
100 גרם חמאה רכה
3 כפות קקאו
1+1/4 כוסות קמח תופח (אפשר כשר לפסח)
1 כוס חלב
3 ביצים
3/4 כוס סוכר

למלית :
1 מיכל ממרח השחר
קורט מלח
3 כפות פודינג בטעם שוקולד
250 מ"ל שמנת להקצפה
200 גרם גבינת שמנת
2 כפות ג'לטין מעורבבות ב- 3 כפות מים

לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד לבן