מגולגלות השחר
עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית
אופן ההכנה:
בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית
מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
מצננים וחוזרים על החתכים.
מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.
אופן ההכנה:
בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית
מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
מצננים וחוזרים על החתכים.
מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.
מצרכים:
לבצק:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל/שקדים
180 גרם חמאה/נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב שקדים/חלב רגיל קר
1 כף שטוחה אבקת אפייה.
למלית:
500 גרם ממרח השחר פרווה
100 גרם קוקוס טחון לפיזור
לציפוי:
אבקת סוכר
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל/שקדים
180 גרם חמאה/נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב שקדים/חלב רגיל קר
1 כף שטוחה אבקת אפייה.
למלית:
500 גרם ממרח השחר פרווה
100 גרם קוקוס טחון לפיזור
לציפוי:
אבקת סוכר