ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

מגולגלות השחר

עוגיות פריכות של חורף במילוי ממרח השחר העולה וקוקוס, מושלמות לצד כוס תה חם. ניתן להכין בקלות גם בגרסה טבעונית

אופן ההכנה:
בקערה רחבה לשים יחד את כל מרכיבי הבצק - רצוי עם מיקסר עם וו גיטרה מעבד מזון עד לבצק דביק מעט, יש לשים לב לא ללוש יותר מידי על מנת לא לאבד את הפריכות .
מניחים את הבצק בצד למנוחה של 10 דקות .
מקמחים משטח קלות ומחלקים את הבצק לשלושה חלקים .
מכדררים כל חלק ומרדדים לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
מורחים כשליש ממרח השחר ומפזרים מעל קוקוס, משאירים שוליים של כ- 2 ס"מ ללא מלית
מגלגלית את עלה הבצק עם המלית לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
בעזרת סכין חדה יוצרים חתכים עד הסוף לאורך הרולדות - גודל החתכים יהיה גודל העוגיות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 18 מעלות כ- 25 דקות עד הזהבה.
מצננים וחוזרים על החתכים.
מפזרים אבקת סוכר מעל ושומרים בקופסא אטומה.

מצרכים:

לבצק:
3 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל/שקדים
180 גרם חמאה/נטורינה ( לטבעונים ) רכה בטמפ' החדר
2 כפות שמן קנולה
1/2 כוס חלב שקדים/חלב רגיל קר
1 כף שטוחה אבקת אפייה.
למלית:
500 גרם ממרח השחר פרווה
100 גרם קוקוס טחון לפיזור
לציפוי:
אבקת סוכר