ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

סינבון השחר ורוטב קרמל מלוח



אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה לשים יחד את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר ותמצית הווניל. עד שמתחילה להיווצר עיסה. מוסיפים בהדרגה את הביצים ואח"כ את המלח והחמאה. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 5 שעות בקירור או שעה בטמפ' החדר.

לאחר התפחה מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ.

מורחים ממרח השחר על כל העלה ובעזרת גלגלת פיצה יוצרים שורות ברוחב של כ- 3-4 ס"מ.

מגלגלים כל חלק ואת הקצה מניחים מתחת לחלק המגולגל.

מברישים בביצה טרופה עם חלב ומתפיחים כ- 25 דקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה.

כשהמאפים חמים מזלפים מעל סירופ קרמל מלוח .

מצרכים:

לבצק:
4 כוסות קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1.5 כוסות חלב פשר
1 כפית וניל
2 ביצים
150 גרם חמאה בטמפ' החדר חתוכה לקוביות
קורט מלח

למלית:
ממרח השחר העולה

לציפוי:
ביצה טרופה עם כף חלב

לציפוי לאחר האפייה:
סירופ קרמל מלוח