ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

מלבי חצי חצי

מצרכים ל-6 עד 8 כוסות אישיות:


- בסיר בינוני שמים 2 כוסות מים וקורנפלור וטורפים היטב עד שאין גושים. בשלב הזה עוד לא מדליקים את הגז.
- מוסיפים קרם קוקוס וסוכר ורק אז מדליקים את הגז על אש בינונית ומבשלים, תוך כדי טריפה מתמדת, עד שנוצר מרקם בדומה לדני. ממש חשוב להגיע למרקם הזה כדי שהמלבי שלכם יתייצב אז סבלנות.
- מוציאים 1/2 מכמות בלילת המלבי, בעודה חמה, לקערה ומוסיפים השחר העולה. טורפים היטב.
- מזלפים את המלבי השוקולדי לתוך כוסות שקופות, עד 1/3 גובה וממתינים כמה דקות כדי שיתייצב מעט. חשוב לתת לזה טיפה להתייצב כדי שהמלבי הלבן לא יתמזג עם התחתון אלא יווצרו 2 שכבות.
- מזלפים את המלבי הקלאסי מעל ומכסים כל כוס עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות או עד 4 ימים. שימו לב – אם המלבי הלבן הספיק בינתיים להתייצב אפשר לטרוף אותו עם 2-3 כפות קרם קוקוס כדי שיחזור למרקם שאפשר להניח בנוחות בכוסות.
- קולפים את התפוזים בעזרת קולפן ביתי (כמו שקולפים תפוחי אדמה) וחותכים את קליפות התפוזים לרצועות דקות.
- סוחטים את התפוזים הקלופים לתוך סיר בינוני.
- מוסיפים לסיר עם מיץ התפוזים מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים גרגירי וניל ממקל אחד.
- מוסיפים את קליפות התפוזים ומבשלים עד שהן מתרככות. זה לוקח בערך 30 דקות בתנאי שהרצועות שלכם דקות). מוציאים, מסננים ומניחים לקליפות התפוזים להתקרר על מגש או תבנית. את הסירום שנוצר שומרים בצד.
- במידה ויש לכם קוקוס לבן קולים אותו על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהוא מזהיב.
- כשהמלבי מתייצב מניחים מעל קליפות תפוזים מסוכרות, קוקוס קלוי ומזלפים מעט מהסירופ תפוזים שבו בושלו קליפות התפוזים.

מצרכים:

2 כוסות מים
2 כוסות קרם קוקוס או חלב קוקוס או שמנת מתוקה לגרסה חלבית
6 כפות (80 גרם) קורנפלור
1/2 כוס סוכר
1 כפית מי ורדים
2-3 כפות ממרח השחר העולה (פרווה)

רצועות תפוז מסוכרות:
2 תפוזים
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
1 מקל וניל

לעיטור:
שבבי קוקוס קלויים או לבנים