ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

קיורטוש

מצרכים:


1. בקערה רחבה מניחים את הקמח השמרים והסוכר , מערבבים ויוצרים גומה.
2. מניחים בגומה את החמאה הרכה, את החלב , הווניל והביצים ולשים לבצק אחד וגמיש .
3. מניחים בקערה מכוסה להתפחה של שעה.
4. לאחר שעה מחלקים לעלה רחב ודק בצורה מלבנית, מפזרים פסים דקים של ממרח השחר ומקפלים את הבצק לחצי לאורכו .
5. בעזרת גלגלת חותכים 5 רצועות ברוחב 2-3 ס״ס
6. מגלגלים היטב כל רצועה ומלפפון סביב הגליל לא בצמידות
7. לאחר הליפוף מהדקים מעט את הבצק אל הגליל בצורת לחיצת הגליל בצורה סיבובית על השיש.
8. מברישים במעט מים ומגלגלים בצלחת שטוחה עליה תערובת של סוכר וקינמון.
9. מניחים את הגלילים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות.
10. *הערה על כל גליל ניתן להניח 2 מאפי קיורטוש בצדדים.

מצרכים:

120 גרם חמאה
חצי קילו קמח לבן
1 ביצה
1 כפית וניל
1+1/2 כוסות חלב חמים/פושר
רבע כוס סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
למלית – 100 גרם ממרח השחר בשקית זילוף

לציפוי: צלחת עם תערובת סוכר וקינמון.