ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

קלצונה

מצרכים:


1. במיקסר עם וו לישה או בלישה ידנית, מערבבים את הקמח עם השמרים, יוצרים גומה ושמים את שאר החומרים, לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש, יוצרים צורת כדור ועוטפים בשמן
2. מניחים בקערה מכוסה עד שיכפיל את נפחו , כשעה.
3. לאחר שעה לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים בגודל של תפוז, מרדדים על משטח מקומח, מניחים כ- 2 כפות מלאות מהמלית ומקפלים לשניים, מהדקים את הקצוות בעזרת האצבעות ויוצרים דוגמא לסגירה עם קפלים, או רק בעזרת הידוק .
4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומושחים בביצה או שמן, אופים בתנור מחומם מראש בחום של 200 מעלות כעשרים דקות, או עד שמשחים.

מצרכים:

למלית: מערבבים יחד
1 קופסת ממרח השחר
1/2 כוס פקאן קצוץ גס
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לבצק:
1 קילו קמח
20 גרם שמרים
3 כפות סוכר
4 כפות שמן קנולה
2.5 כוסות מים פושרים

לציפוי:
ביצה טרופה או מעט שמן