עוגת השחר העולה במילוי גלידת וניל
מצרכים לעוגה:
אופן הכנה:
- בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, שמנת מתוקה וסוכר וטורפים עד לאיחוד המצרכים.
- מוסיפים קקאו, ממרח השחר העולה וקמח וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק רחבה, משומנת היטב ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 40-50 דקותאו עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
- מוציאים את הגלידה שתתרכך מעט אבל לא תהיה נוזלית. בערך 15 דקות בחוץ.
- כשהעוגה קרה, יוצרים חיתוך מסביב עם שוליים של 2 ס"מ פנימה ומרוקנים את פנים העוגה (עם שאריות העוגה מכינים כדורי שוקולד מושלמים).
- ממלאים את החלל שנוצר בגלידה ומיישרים. מעבירים מיד למקפיא ובינתיים מכינים את הגאנש.
- ממיסים שמנת מתוקה ביחד עם שוקולד מריר וממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב מבריק וחלק.
- מורחים את הגאנש על העוגה למעלה ושומרים במקפיא עד להגשה.
מצרכים:
2 ביצים L
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
3 כפות (30 גרם) קקאו איכותי
4 כפות ממרח השחר העולה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
למילוי:
1 ליטר גלידה מכל סוג שאוהבים
לגאנש:
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס (100 מ"ל) שמן
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2/3 כוס (130 גרם) סוכר לבן
3 כפות (30 גרם) קקאו איכותי
4 כפות ממרח השחר העולה
1 כוס (140 גרם) קמח תופח
למילוי:
1 ליטר גלידה מכל סוג שאוהבים
לגאנש:
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם שוקולד מריר