ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגיות שוקולד צ'יפס על מקל

מצרכים לעוגיות

עוגיות שוקולד צ'יפס על מקל
אופן הכנה:
- בקערה בינונית ממיסים את החמאה. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
- מוסיפים ביצה וטורפים.
- מוסיפי ממחר השחר העולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים קמח, קקאו וסודה לשתייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים שוקולד צי'פס לבן ומערבבים עד שהשוקולד מוטמע היטב בבצק. עוטפים ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- יוצרים כדורים בכל גודל שרוצים ונועצים מקל של ארטיק בפנים. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כשהמקל מונח על התבנית.
- אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגייה יציבה בצדדים אבל עדיין קצת רכה באמצע. זה בסדר, היא תתייצב כשהיא תצטנן.

מצרכים:

200 גרם חמאה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
1 ביצה L
300 גרם (2 כוסות + 1 כף) קמח לבן
2-3 כפות ממרח השחר העולה
2 כפות קקאו איכותי
1 כפית סודה לשתייה
300 גרם שוקולד צ'יפס לבן

וגם:
מקלות ארטיקים (להשיג בחנויות יצירה)