ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

עוגת פאדג' עם קוקוס וגאנש שוקולד

מצרכים לעוגה (בקוטר 20):

עוגת פאדג' עם קוקוס וגאנש שוקולד
אופן הכנה:
- ממיסים במיקרו את השוקולד ביחד עם החמאה, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק וחלק. מוסיפים ממרח השחר העולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים סוכר וטורפים.
- מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהביצה נטמעת.
- מוסיפים קקאו או קמח שקדים וטורפים רק עד שהקקאו נטמע.
- מעבירים לתבנית בקוטר 20, משומנת היטב, ואופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט. מצננים ובינתיים מכינים את שכבת הקוקוס.
- שכבת קוקוס: בקערה בינונית מערבבים את כל המצרכים ומשטחים אותם בעדינות על העוגה שבינתיים הצטננה מעט.
- מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד 25 דקות. מצננים.
- אם רוצים לעטר למעלה בגאנש שוקולד, ממיסים שמנת מתוקה ביחד עם שוקולד מריר וממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב מבריק וחלק.
- מורחים את הגאנש על החלק העליון ומגישים.

מצרכים:

130 גרם שוקולד מריר
3 כפות ממרח השחר העולה
120 גרם חמאה
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס קקאו או קמח שקדים (אבקת שקדים)

לשכבת קוקוס:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית ווניל איכותית
70 גרם חמאה
1 כוס קוקוס לבן

לגאנש (לא חובה):
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם שוקולד מריר