ביצת הפתעה מתוקה
מצרכים:
אופן הכנה:
- מפוררים את העוגיות לתוך תחתית תבניות הביצים השקופות. ואם אין תבניות? אפשר גם בכוסות קטנות שקופות.
- מוס השחר העולה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את השמנת המתוקה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה אבל רכה. מוסיפים ממרח השחר העולה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שנוצרת קצפת יציבה.
- מזלפים מהמוס שנוצר על העוגיות בתבניות עד 3/4 גובה. שימו לב להשאיר מקום גם לגנאש.
- גאנש: בקערה קטנה מערבבים את השמנת עם ממרח השחר העולה עד שנוצר רוטב חלק.
- ממלאים את תחתית התבניות עם הגאנש, מעל המוס, וסוגרים עם המכסה. מעבירים למקרר לשעה לפחות.
- בינתיים מקציפים בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמנת, אבקת סוכר ופודינג וניל עד שנוצרת קצפת יציבה.
- מזלפים תלולית גבוהה מעל הגאנש, סוגרים ושומרים במקרר עד להגשה.
מצרכים:
15 עוגיות שוקולד מכל סוג שאוהבים
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/2 צנצנת ממרח השחר העולה
לגאנש:
1/2 מיכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ממרח השחר העולה
לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
וגם:
15 תבניות ביצים שקופות (להשיג בחנויות חד פעמי)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/2 צנצנת ממרח השחר העולה
לגאנש:
1/2 מיכל (200 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות ממרח השחר העולה
לקצפת וניל:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
וגם:
15 תבניות ביצים שקופות (להשיג בחנויות חד פעמי)