נקניק השחר העולה שילדים (וגם מבוגרים) יתעלפו עליו
מצרכים:
אופן הכנה:
- שמים את הפתי בר בשקית כפולה ומכים עד שנוצרים פירורים קטנים. עוד אופציה היא לטחון בפולסים במעבד מזון. שימו לב שחשוב שישארו צ'אנקים של עוגיות ולא אבקה דקה.
- שוברים את השוקולד לקוביות, מעבירים לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. ממיסים ביחד, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
- בקערה בינונית שמים שמנת מתוקה וממרח השחר העולה וטורפים היטב עד שנוצר רוטב חלק.
- מוסיפים את השוקולד המומס והקקאו ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפתי בר הטחון ומערבבים עד שנוצרת תערובת שמזכירה כדורי שוקולד. שימו לב: אם התערובת רכה מדי, תלוי כמה דק טחנתם את הפתי בר, אפשר להוסיף עוד פתי בר טחון.
- פורסים ניילון נצמד על השיש ומחלקים את התערובת ל-2. מכל חלק יוצרים נקניק הדוק שעוטפים היטב בניילון. חשוב להדק היטב כדי שלא יהיו בועות אויר בפנים ובזמן החיתוך זה לא יתפרק.
- חוזרים על הפעולה ויוצרים עוד נקניק שוקולד.
- מעבירים למקרר או למקפיא לשעה ובינתיים מניחים את הקוקוס בתבנית מלבנית או בצלחת גדולה.
- מוציאים את נקניק השוקולד שהספיק בינתיים קצת להתייצב מהמקפיא ומגלגלים בתןך הקוקוס כך שהוא יצפה היטב את כולו.
- מחזירים למקפיא או למקרר עד שרוצים להגיש.
מצרכים:
1 שרוול (250 גרם) פתי בר קלאסי
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו איכותי
200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)
לעיטור:
2 כוסות קוקוס לבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
4 כפות ממרח השחר העולה
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו איכותי
200 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב)
לעיטור:
2 כוסות קוקוס לבן