עוגת מדוביק
עוגת שכבות דבש שמנת מתוקה ושוקולד קוטר (24)
מכינים את הבצק: מרתיחים דבש וחמאה, מקציפים ביצים, סוכר ומלח למשך 7-8 דקות.
מנפים קמח ואבקת סודה לשתייה, מוסיפים את הדבש והחמאה לקציפת הביצים ולבסוף את היבשים, מעבירים למקרר למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל 5-6 חלקים זהים.
מחממים תנור לחום 170 מעלות.
מרדדים כל חלק לעובי 1/2 ס"מ ואופים למשך כ- 8 דקות, מצננים.
מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וונלין.
מערבבים שמנת חמוצה וחלב מרוכז לאחדות.
מקפלים לתערובת אחידה.
מרכיבים: בתבנית קוטר 24, מניחים בצק אפוי, מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם מזלפים נגיעות ממרח השחר, וכך מרכיבים בזה אחר זה עד שיא גובה התבנית.
מקררים כשעה ומגישים.
מצרכים:
רשימת חומרים לבצק:
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
4 כפות דבש
1 כפית סודה לשתייה
500 גרם (1/2 3 כוסות+ 1 כף) קמח
רשימת חומרים לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
קורט ונילין
3 גביעים שמנת חמוצה
200 מ"ל (1/2 כוס) חלק מרוכז
ממרח השחר קלאסי
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
4 כפות דבש
1 כפית סודה לשתייה
500 גרם (1/2 3 כוסות+ 1 כף) קמח
רשימת חומרים לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
40 גרם אבקת סוכר
קורט ונילין
3 גביעים שמנת חמוצה
200 מ"ל (1/2 כוס) חלק מרוכז
ממרח השחר קלאסי