ספר המתכונים של השחר העולהספר המתכונים של השחר העולה
חזור
הדפס
שתף

אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה

מצרכים ל-10 מנות

אצבעות בצק עלים עם ממרח השחר העולה

  1. פורשים את הבצק על משטח העבודה וחותכים אותו למלבנים בגודל 7*4 ס"מ.

  2. מערבבים את ממרח השחר עם הקורנפלור. מעבירים לשק זילוף ומזלפים לאורך כל מלבן בצק, אך משאירים שוליים נקיים. מגלגלים כל מלבן לגליל ומהדקים היטב את החיבור (כדי למנוע פתיחה במהלך האפייה). מעבירים את הגלילים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  3. טורפים את הביצה וכפית המים, ומברישים בעדינות את גלילי הבצק. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים (מומלץ כשהמאפה עדיין חמים).






מתכון - עמית דונסקוי

צילום - כפיר חרבי

מצרכים:

1/2 חבילה (500 גרם) בצק עלים, מומלץ על בסיס חמאה
1/2 קופסה ממרח השחר העולה
1 כף קורנפלור
1 ביצה + 1 כפית מים, להברשה
2 כפות אבקת סוכר