ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

הכמות מספיקה ל-3 שכבות פבלובה בגודל 22 ס"מ או 4 בגודל 18 או בכל גודל אחר שמעדיפים.

28/06/18 עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים
  • מצרכים לשכבות פבלובה:
  • 5 חלבונים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • לקרם גבינה ונוגט:
  • 370 מ"ל (1 ו-1/2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות גדושות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
  • בנוסף:
  • 1 סלסלה דובדבנים ללא חרצן או חצאי תותים או אוכמניות
  • 3 כפות ממרח נוגט אגוזים השחר העולה

  • אופן הכנה:
    – מכינים פבלובה: מניחים סיר שרוחבו כ-1/2 מרוחב קערת המיקסר על הגז וממלאים ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומורידים את האש לנמוכה.
    – מניחים מעל הסיר עם המים את קערת המיקסר ובתוכה החלבונים והסוכר. טורפים במשך 3-5 דקות עד שהסוכר מתמוסס. חשוב לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. החלבונים מוכנים להקצפה כשנוגעים בתחתית הקערה ואין גרגירי סוכר.
    – מעבירים את הקערה עם החבלונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. דקה לסיום מוסיפים גם תמצית וניל.
    – מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם כל צנתר שאוהבים ומזלפים עיגולים ברוחב זהה ובגובה 2 ס\"מ.
    – אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי. המרנג צריך להיות יבש מאוד בצדדים וקצת פחות באמצע. משאירים את עיגולי המרנג בתנור (כשהדלת פתוחה) עד שהם מתקררים.
    – קרם גבינה ונוגט: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממרח הנוגט ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה.
    – מרכיבים: מניחים עיגול פבלובה על צלחת הגשה ומעליה מזלפים מקרם הגבינה. יוצרים פסים של ממרח נוגט אגוזים ישירות על הקצפה בעזרת כפית ומפזרים חצאי דובדבנים או תותים. חוזרים על השלבים.
    – מסיימים בדובדבנים שלמים או תותים ושומרים במקרר עד להגשה.
    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    הכמות מספיקה ל-3 שכבות פבלובה בגודל 22 ס"מ או 4 בגודל 18 או בכל גודל אחר שמעדיפים.

    עוגת פבלובה עם קרם גבינה נוגט ודובדבנים

    אופן הכנה:
    – מכינים פבלובה: מניחים סיר שרוחבו כ-1/2 מרוחב קערת המיקסר על הגז וממלאים ב-2 כוסות מים. מרתיחים ומורידים את האש לנמוכה.
    – מניחים מעל הסיר עם המים את קערת המיקסר ובתוכה החלבונים והסוכר. טורפים במשך 3-5 דקות עד שהסוכר מתמוסס. חשוב לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. החלבונים מוכנים להקצפה כשנוגעים בתחתית הקערה ואין גרגירי סוכר.
    – מעבירים את הקערה עם החבלונים החמימים למיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים את הקורנפלור ומקציפים במשך 5 דקות נוספות. דקה לסיום מוסיפים גם תמצית וניל.
    – מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם כל צנתר שאוהבים ומזלפים עיגולים ברוחב זהה ובגובה 2 ס"מ.
    – אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי. המרנג צריך להיות יבש מאוד בצדדים וקצת פחות באמצע. משאירים את עיגולי המרנג בתנור (כשהדלת פתוחה) עד שהם מתקררים.
    – קרם גבינה ונוגט: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ווניל ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים את הגבינה וממרח הנוגט ומקציפים עד שנוצרת קצפת יציבה.
    – מרכיבים: מניחים עיגול פבלובה על צלחת הגשה ומעליה מזלפים מקרם הגבינה. יוצרים פסים של ממרח נוגט אגוזים ישירות על הקצפה בעזרת כפית ומפזרים חצאי דובדבנים או תותים. חוזרים על השלבים.
    – מסיימים בדובדבנים שלמים או תותים ושומרים במקרר עד להגשה. מתכון וצילום: רחלי קרוט
    חזרה למתכונים