אופן ההכנה:
-מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-ממיסים את השוקולד במיקרו כדקה , מוסיפים את החמאה וממשיכים עד ריכוך, מוציאים מהמיקרו, מערבבים היטב ומוסיפים את הקקאו.
-מוסיפים את הסוכר ומשאירים לצינון בחדר.
-טורפים ידנית את הביצים והוניל, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
-מערבבים הכל יחד ויוצקים לתבנית משומנת ומשטיחים.
-אופים כ-15 דקות ומוציאים מהתנור.
מערבבים את הגבינה, שמנת חמוצה, ממרח חלב, משחת וניל, גרד לימון.
-מקציפים את הביצים עד שהתערובת תופחת ובהירה, כ-5 דקות.
-מקפלים את הקצף לתערובת הגבינות ויוצקים על שכבת השוקולד.
-אופים 10 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות וממשיכים לאפות 30 דקות.
-משאירים בתנור למשך חצי שעה.
-מוציאים לצינון בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
להכנת הציפוי:
מסננים את הפסיפלורה מהגרעינים (שומרים 2 כפות מהגרעינים בצד) ומערבבים עם הסוכר, מעבירים לקלחת ומחממים עד המסת הסוכר.
מערבבים בכלי את הקורנפלור עם המים, מסירים את הקלחת מהאש, מערבבים היטב ומחזירים לאש ללהבה נמוכה תוך עירבוב עד הסמכת התערובת.
מוסיפים את הגרעינים, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים בטמפרטורת החדר.
יוצקים על העוגה המצוננת.
מתכון וצילום- חיה דר
https://bit.ly/2I6ldHG