ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

זפולה – הסופגנייה האיטלקית

מצרכים עבור כ-30 יח`:

24/12/17 זפולה – הסופגנייה האיטלקית
  • 500 גרם (כ-2 כוסות) תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים
  • 800 גרם (5,5 כוסות) קמח
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חבילה קטנה)
  • 40 גרם (2 כפות) שמרים יבשים או שקית שמרים טריים
  • 3 כפות של ליקר תפוזים / תמצית בטעם וניל
  • גרדה מתפוז אחד (או לימון)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 5 ביצים
  • לטיגון: 1 ליטר שמן
  • למילוי: ממרחי "השחר העולה"
  • לציפוי:
  • 150גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם שמנת מתוקה 28%
  • 50 גרם קקאו
  • 100 גרם חמאה (חבילה קטנה)
  • לקישוט: עלי זהב (לא חובה) / סוכריות

  • 1. את תפוחי האדמה, מרסקים למחית. חשוב לעשות את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים.
    2. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת \"הר געש\". מניחים בתוך הגומה את כל מרכיבים: חמאה, מחית תפוחי האדמה, שמרים, ליקר, גרידת תפוז, מלח, 2 כפות סוכר וביצים. בעזרת מזלג מערבבים את המרכיבים, עד קבלת בלילה אחידה. אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
    3. יוצרים כדור בצק נעים למגע. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות. בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה וקצת קמח עליו, על מנת שהסופגניות לא ידבקו. מכסים את המגש במגבת מטבח ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.

    4. במחבת על אש בינונית מחממים שמן לטיגון. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.

    5. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת עם אבקת הסוכר. ממיסים בתוכה את השוקולד, מערבבים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
    6. מעבירים את ממרח \"השחר העולה\" לתוך שקית זילוף. ממלאים את הסופגניות וטובלים בציפוי השוקולד ומקשטים בסוכריות או עלי זהב למראה יוקרתי.
    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    זפולה – הסופגנייה האיטלקית

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים עבור כ-30 יח`:


    1. את תפוחי האדמה, מרסקים למחית. חשוב לעשות את המחית כל עוד תפוחי האדמה חמים.
    2. שופכים את הקמח על משטח העבודה בצורת "הר געש". מניחים בתוך הגומה את כל מרכיבים: חמאה, מחית תפוחי האדמה, שמרים, ליקר, גרידת תפוז, מלח, 2 כפות סוכר וביצים. בעזרת מזלג מערבבים את המרכיבים, עד קבלת בלילה אחידה. אט-אט, מוסיפים את הקמח שמסביב, עד שכולו נספג לתוך הבצק.
    3. יוצרים כדור בצק נעים למגע. שמים במקום חמים לתפיחה במשך כ-20 דקות. בינתיים מכינים מגש עם נייר אפייה וקצת קמח עליו, על מנת שהסופגניות לא ידבקו. מכסים את המגש במגבת מטבח ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים לעוד כחצי שעה.

    4. במחבת על אש בינונית מחממים שמן לטיגון. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים עד לקבלת צבע חום בהיר.

    5. מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת עם אבקת הסוכר. ממיסים בתוכה את השוקולד, מערבבים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
    6. מעבירים את ממרח "השחר העולה" לתוך שקית זילוף. ממלאים את הסופגניות וטובלים בציפוי השוקולד ומקשטים בסוכריות או עלי זהב למראה יוקרתי.
    זפולה – הסופגנייה האיטלקית
    מתכון מאת פאולין שובל
    חזרה למתכונים