ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

עוגת שמרים קרנץ השחר

מצרכים:

26/10/17 עוגת שמרים קרנץ השחר
  • 840 ג' קמח (6 כוסות)
  • 200 ג' חמאה רכה מאוד
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמרים יבשים / שמרית / קובייה
  • 2 כוסות חלב פושר
  • כפית מלח
  • 80 ג' סוכר (4 כפות)
  • כפית דבש
  • ביצה טרופה להברשה
  • מילוי:
  • ממרח השחר העולה
  • סירופ:
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • כפית תמצית וניל


  • 1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

    2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף אחת על השנייה. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

    3. להתפיח בסביבות 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

    4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
    אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

    הערות:
    מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.


    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    עוגת שמרים קרנץ השחר

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מצרכים:



    1. לשים במיקסר את הקמח, סוכר ומלח ולערבל כמה שניות, להוסיף את השמרים ולהמשיך לערבל, להוסיף חלמונים חמאה בהדרגה וחלב עד שמתקבל בצק חלק ורך. לשמן קערה להניח את הבצק לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

    2. לחלק את הבצק ל3 חלקים, לרדד למלבן, למרוח מילוי ולגלגל, לחצות כל רולדה לאורכה ללפף אחת על השנייה. (תסתכלו בסרטון איך הכנתי)

    3. להתפיח בסביבות 20 דקות. לחמם תנור ל 180 מעלות. לטרוף ביצה ודבש להבריש את הרולדות ולאפות במשך 30 דקות או עד שהן זהובות ויפות.

    4. לקראת סוף האפייה להכין את הסירופ, לבשל את המים, סוכר ותמצית וניל כמה דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור להבריש אותן בנדיבות.
    אני ממליצה למי שלא רוצה לאכול מיד להקפיא ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור.

    הערות:
    מי שמעדיף לעבוד רגיל עם הבצק כלומר התפחה רגילה ולא ארוכה שיוסיף עוד כוס קמח לבצק ואז אפשר לחלק את הבצק לארבעה חלקים.

    עוגת שמרים קרנץ השחר

    צילום ומתכון: ניקי ב
    חזרה למתכונים