ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

חומרים ל20-25 יחידות

28/05/15 כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים
  • לכדורי השחר:
  • ½2 כוסות (350 גרם) פרורי עוגיות
  • 60 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/3 מכל ממרח השחר העולה (170 גרם)
  • 1 כף קקאו השחר העולה
  • לציפוי:
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף ממרח נוגט אגוזים השחר העולה
  • לקישוט:
  • 1/4 כוס פרורי בוטנים/שקדים/פקאנים מסוכרים
  • החליפו את פירורי העוגיות בפירורי עוגיות יין וקבלו מתכון כשר לפסח

    1. כדורי השחר:
      בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לכדורי השחר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס\"מ. מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה מינימום ועד 24 שעות.

    2. ציפוי:
      מחממים סיר עם מים מעל להבה ומעליו מניחים קערה (\'בן מארי\'). שמים בקערה שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ממרח נוגט אגוזים וממשיכים לערבב.

    3. הרכבת המנה:
      מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת מזלג טובלים את כדורי השחר בשוקולד הלבן המומס, מניחים בזהירות בתבנית ומקשטים בבוטנים מסוכרים. מעבירים ל-20 דקות צינון במקרר לפני הגשה (נשמר 4 ימים במקרר).

    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    חומרים ל20-25 יחידות

    כדורי ממרח השחר העולה בציפוי שוקולד לבן ובוטנים

    1. כדורי השחר:
      בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים לכדורי השחר עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהבלילה כדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מעבירים למקרר לצינון של 1/2 שעה מינימום ועד 24 שעות.

    2. ציפוי:
      מחממים סיר עם מים מעל להבה ומעליו מניחים קערה ('בן מארי'). שמים בקערה שוקולד לבן ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ממרח נוגט אגוזים וממשיכים לערבב.

    3. הרכבת המנה:
      מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת מזלג טובלים את כדורי השחר בשוקולד הלבן המומס, מניחים בזהירות בתבנית ומקשטים בבוטנים מסוכרים. מעבירים ל-20 דקות צינון במקרר לפני הגשה (נשמר 4 ימים במקרר).

    מתכון - מיכל אלחלל
    צילום - דני לרנר
    חזרה למתכונים