ביטול צבעים
היפוך צבעים
ניגודיות גבוה
הגדל גופן
הקטן גופן
גופן קריא
הצהרת נגישות
איפוס

פונדנט השחר מפנק - כשר לפסח

מתכון לשתי מנות – בכלי חרסינה קטנים לסופלה (בנפח 150 מ"ל)

23/08/15 פונדנט השחר מפנק - כשר לפסח
  • 100 גרם (2 כפות גדושות מאוד) ממרח השחר העולהכפית אבקת קקאו השחר העולה לבלילה + מעט לשימון התבניותביצה גודל Mחלמון מביצה גודל M2 כפות (40 גרם) קמח כשר לפסחמעט חמאה, לשימון הכלים
  • קינוח זוגי מפנק: עוגה חמה עם רוטב נוזלי של הממרח האהוב

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. לוקחים מעט חמאה בטמפרטורת החדר ועם האצבעות מצפים בעזרתה את שטח הפנים של הכלים.
    3. שמים במקפיא כ-5 דקות. ובינתיים את הבלילה:
    מערבבים בקערה את כל המצרכים (ממרח השחר, ביצה, חלמון, קקאו וקמח כשר לפסח) עד לקבלת בלילה אחידה.
    4. שמים כפית אבקת קקאו בכלי ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים (ככה הפונדנט יחליק בקלות החוצה מהכלי). את אבקת הקקאו שנותרה מעבירים לכלי הבא. חשוב לשים לב ששכבת הקקאו לא עבה מדי.
    5. יוצקים את הבלילה לכלים ואופים בתנור 12-14 דקות, עד שהפונדנט תפח מעט, שולי העוגות נראים יציבים אך מרכז העוגה נראה נוזלי.
    6. מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים מהר, כשהתוכן עדיין נוזלי.




    קולקציית הפרגונים החדשה של השחר העולה
    נקניק' השחר העולה - הכי נוסטלגי
    הכי ישראלי
    מוס שוקולד
    כדורי שוקולד
    עוגיות קוקוס פריכות - כשר לפסח
    הטעם האהוב והמוכר
    עצור אנימצייה

    ספר המתכונים של השחר העולה

    חפש

    פונדנט השחר מפנק - כשר לפסח

    חזור למתכונים שתף מתכון הדפס מתכון

    מתכון לשתי מנות – בכלי חרסינה קטנים לסופלה (בנפח 150 מ"ל)

    כשר לפסח
    קינוח זוגי מפנק: עוגה חמה עם רוטב נוזלי של הממרח האהוב

    1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    2. לוקחים מעט חמאה בטמפרטורת החדר ועם האצבעות מצפים בעזרתה את שטח הפנים של הכלים.
    3. שמים במקפיא כ-5 דקות. ובינתיים את הבלילה:
    מערבבים בקערה את כל המצרכים (ממרח השחר, ביצה, חלמון, קקאו וקמח כשר לפסח) עד לקבלת בלילה אחידה.
    4. שמים כפית אבקת קקאו בכלי ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים (ככה הפונדנט יחליק בקלות החוצה מהכלי). את אבקת הקקאו שנותרה מעבירים לכלי הבא. חשוב לשים לב ששכבת הקקאו לא עבה מדי.
    5. יוצקים את הבלילה לכלים ואופים בתנור 12-14 דקות, עד שהפונדנט תפח מעט, שולי העוגות נראים יציבים אך מרכז העוגה נראה נוזלי.
    6. מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים מהר, כשהתוכן עדיין נוזלי.


    פונדנט השחר מפנק - כשר לפסח


    צילום סטילס: אפיק גבאי
    חזרה למתכונים